Het woningaanbod in Zwolle blijft in hoog tempo afnemen

Het woningaanbod in Zwolle blijft in hoog tempo afnemen, zelfs nu door de coronacrisis meer woningen te koop worden gezet. Niet eerder hadden woningzoekers zo weinig keuzemogelijkheden. Dat blijkt uit de kwartaalrapportage van Rodenburg Makelaars, de makelaar in Zwolle.

Sinds de start van de coronacrisis zetten meer woningeigenaren hun huis te koop, doordat ze
meer ruimte in huis willen door het vele thuiswerken en de trend die zal blijven. In heel Zwolle (+10%) maar zeker ook Holtenbroek zijn in de eerste zes maanden van de coronacrisis ruim meer woningen te koop gezet dan in dezelfde periode in 2019. Opvallend is dat de aanmeldingen van een hoog niveau zijn gebleven tijdens de zomer, terwijl de aanwas normaliter afneemt in de vakantieperiode. Je huis verkopen in Holtenbroek kan dus snel en tegen een goede prijs

Huizen razendsnel verkocht in Holtenbroek
In Zwolle bereikte het aanbod in oktober een historisch laagtepunt. Woningzoekers in Zwolle kunnen voor het eerst kiezen uit minder dan 200 woningen. De extra aanwas leidt niet tot een aanbodstijging, doordat de woningen snel worden verkocht. Sinds de start van de coronacrisis vinden verkopers steeds sneller een koper voor hun woning. De gemiddelde verkooptijd is inmiddels 1 tot 2 weken korter dan vorig jaar. In wijken van Zwolle, als Holtenbroek is zelfs sprake van een recordsnelheid.

Andere belangrijke conclusies woningmarkt in Zwolle:

  • In het afgelopen kwartaal lag het aantal verkopen 20% hoger dan een jaar geleden,
    deze stijging is veroorzaakt door het toegenomen aantal eigenaren dat hun huis te
    koop zet.
  • In Zwolle is al bijna vijf jaar op rij sprake van een krappe woningmarkt.
  • Verkopers vonden in het afgelopen kwartaal gemiddeld in 21 dagen een koper voor hun woning, nooit eerder was deze periode zo kort.

Benieuwd naar de waarde van jou woning? Vraag een gratis waardebepaling in Zwolle aan.