Over ons

Holtenbroek.com is de wijkkrant van de mooiste wijk van Zwolle

Wij kunnen niet bestaan zonder onze adverteerders

Veertien jaar geleden besloot de opbouwwerker van TRAVERS (toen nog Stad en Welzijn), samen met een aantal bewoners, om een wijkkrant voor Holtenbroek op te gaan zetten. Om de continuïteit te waarborgen zijn er 2 betaalde krachten aangenomen ( zogenaamde Melkertbanen), de hoofdredacteur en iemand voor het secretariaat.Zoals iedereen weet zijn de Melkertbanen (hoe ze ook verder genoemd worden) allemaal wegbezuinigd en intussen wordt al het werk gedaan door vrijwilligers.

De wijkkrant bestaat uit 16 pagina’s en komt 10 x per jaar uit. Tijdens de zomermaanden juli en augustus liggen we stil. Dan vliegt iedereen uit naar een eigen vakantieplek en ook in Holtenbroek is er dan niet veel te doen. Dus ook geen nieuws.

Wat is er zo leuk aan werken bij de wijkkrant.
Samen werk je aan een product dat je 10 keer per jaar vast kan pakken. Het is heel erg leuk om je werk geprint zien staan. Het is een gezellig team en je leert ook veel van elkaar. Daarnaast kom je, vooral als fotograaf en journalist, veel mensen uit de wijk tegen. Bewoners en professionals. Je netwerk wordt groter.

Werken voor de wijkkrant staat goed op je CV. Dat komt goed uit als je werkloos bent. De naam van alle medewerkers komt in de colofon van de krant te staan. Je kunt dus aantonen dat je mee werkt en laten zien wat je kan..

Sinds April 2017 is de naam van de wijkkrant veranderd in Holtenbroek.Com COMMUNITY EN COMMUNICATIE | THUIS EN ONDERWEG | WIJKKRANT EN WEBSITE
De Samenwerking met de winkeliersvereniging Holtenbroek maakt het hele verhaal een uniek concept.
De winkeliersvereniging is de eigenaar van de domein Holtenbroek.com