Wedstrijd van de maand: PEC Zwolle – Ajax 5 – 1

Jumbo-actieHet is de droom van elke fan. Op de foto met de beker van je voetbalclub. Bij Jumbo Groeneveld was het op 10 mei zover. Een prachtige poort van blauwe en witte balonnen sierde de ingang van de winkel. Binnen kon je op de foto met de KNVB-beker. Die trofee had PEC Zwolle op Paaszondag veroverd in de Rotterdamse Kuip met nota bene 5 fantastische doelpunten tegen 1 in een zinderende strijd tegen een compleet overrompeld Ajax. Op de foto hierboven zien we een schare juichende jonge fans, met in hun midden een glunderende PEC-aanvoerder Bram van Polen, die de beker vasthoudt. Glunderen is zwak uitgedrukt, want naast die verpletterende 5-1 tegen Ajax is het jaar 2014 de allereerste keer uit de PEC-historie dat de KNVB-beker naar Zwolle is gekomen. Dat er nog maar veel van dit soort klinkende successen mogen volgen!

Jumbo Groeneveld had er een wedstrijd van gemaakt. Voor wie op 31 mei de meeste likes op Facebook had voor haar of zijn bekerfoto, was er een PEC-shirt met de handtekeningen van alle spelers. In totaal werden de foto’s maar liefst 27.440 keer bekeken. Ja, je leest het goed: zevenentwintigduizendvierhonderveertig keer! Dat is echt een geweldig resultaat voor deze unieke fotowedstrijd.

Keano Schreurs op nummer 1
Op het moment dat deze krant uitkwam, vond de prijsuitreiking plaats bij Jumbo Groeneveld. Op woensdag 11 juni, klokslag twee uur ’s middags en precies een maand na de fotoshoots met de KNVB-beker, mocht hoofdprijswinnaar Keano Schreurs zijn PEC-shirt in ontvangst nemen. Keano behaalde de eerste plaats met een overtuigende voorsprong van op de kop af 663 Facebook-likes. Om deze prijs uit te reiken had Jumbo Groeneveld een oud-klant aangetrokken: niemand minder dan oud PEC-speler Rochdi Achenteh. Tegenwoordig voetbalt Rochdi bij het Arnhemse Vitesse.

De plaatsen 2 en 3
Voor de tweede plaats van de KNVB-beker fotowedstrijd was er een gesigneerde wedstrijdvoetbal. De winnaars van de derde plaats kregen officiële PEC-Ajax bekerfinale sjaals uitgereikt. Schitterend is het blauwe T-shirt van één van de tweede prijs winnaars met daarop in wit de tekst: ‘HIER ZIJN WE WEER’. Daaronder staan de jaartallen 1928 – 1977 – 2014. In 1928 en 1977 stond PEC namelijk ook in de KNVB-bekerfinale, maar onze club behaalde toen in beide gevallen de tweede plaats. Geen wonder dus dat alle PEC-supporters sinds Paaszondag 2014 hun geluk niet opkunnen.

Prijsvraag Kleurrijk Holtenbroek: 10 euro, te besteden bij Jumbo                   
Met deze juni-editie gaat wijkkrant Kleurrijk Holtenbroek alweer de zomervakantie in. De volgende krant komt in september uit. Dan wil de redactie van jullie het juiste antwoord hebben op de volgende vragen: welke meisjes en jongens staan van links naar rechts op de foto’s in deze krant als tweede- en derde plaats winnaars van de KNVB-bekerfotowedstrijd, én met hoeveel likes hebben zij gewonnen? Mail je antwoord naar redactie@kleurrijkholtenbroek.nl Onder de goede inzendingen verloot de redactie een waardebon van 10 euro, te besteden bij Jumbo Groeneveld. Het is dus wel even een paar maandjes wachten op de uitslag. Die maken we bekend in onze Kleurrijk Holtenbroek editie van september.

Winnaars-jumbo-actie-bekerfinale-2 Winnaars-jumbo-actie-bekerfinale-1 Winnaars-jumbo-actie-bekerfinale

 

 

 

 

 

Nog meer genieten?
Wil je nu nóg meer genieten van deze geweldige en sportieve fotoshootwedstrijd, IJsco Ali en nog veel meer, bezoek dan vooral regelmatig de Facebook-pagina van Jumbo Groeneveld. Die kun je hier vinden: https://www.facebook.com/JumboGroeneveld

Deel dit bericht

Bericht auteur: Fenny Gerrits

Geef een reactie