Vermindering afvalbakken Holtenbroek binnenkort van start

AfvalbakkenOnlineEen aantal weken geleden heeft een groep betrokken bewoners uit Holtenbroek deel genomen aan een brainstormsessie over de vermindering van afvalbakken. Niet alleen in Holtenbroek, maar in heel Zwolle gaat de gemeente de afvalbakken verminderen. Om goede keuzes te maken zijn de bakken onderverdeeld in categorieën. De deelnemers hebben alle categorieën bekeken en besproken. De op- en aanmerkingen van de bewoners zijn in het plan voor vermindering van afvalbakken meegenomen.

In de week van 24 november gaat de gemeente in Holtenbroek beginnen met de uitvoering van het plan ter vermindering van de afvalbakken. Op www.zwolle.nl/afval vindt u een overzicht van de categorieën, met daarbij de aanduiding of ze blijven staan of worden weggehaald. Voor Holtenbroek zijn de afvalbakken die blijven staan ingetekend in de kaart bij dit artikel.

Adoptie
Naast het weghalen van diverse afvalbakken biedt de gemeente ook de mogelijkheid om een te verwijderen afvalbak te adopteren. Wanneer de afvalbak die u wilt behouden niet op de kaart staat, dan kunt u de bak adopteren. U dient dan zelf te zorgen voor lediging van de bak. De gemeente draagt de bak aan u over door middel van een contract. Adoptiebakken krijgen een herkenbare kleur. Wilt u een afvalbak adopteren of meer weten over de spelregels? Neem dan (graag vóór 24 november) contact op met uw wijkbeheerder Gerard Ballintijn via mail gcm.Ballintijn@zwolle.nl of via telefoonnummer (038) 498 2682.

 Bedankt
De gemeente vindt het belangrijk de mening van bewoners te horen over zaken die in hun wijk spelen. De deelnemers aan de brainstormsessie worden hartelijk bedankt voor hun betrokkenheid en het meedenken.

Deel dit bericht

Bericht auteur: Peter Maat

Geef een reactie