Start inloopspreekuur ‘JobTalk’

Tijdens een inloopspreekuur is het mogelijk om een cv of sollicitatiebrief te laten checken, samen naar vacatures te zoeken, een beroepentest te maken of een gesprek te voeren.

Stichting Voor Elkaar Zwolle start met een JobHulpMaatje-inloopspreekuur voor werkzoekenden. Op twee plekken in Zwolle zijn mensen wekelijks welkom met vragen rondom het zoeken van een passende baan.

Tijdens het inloopspreekuur is het mogelijk om een cv of sollicitatiebrief te laten checken. Men kan samen naar vacatures zoeken of een beroepentest maken. Tevens is er ruimte voor een gesprek, waarin wordt gepraat over werk en hoe JobHulpMaatje eventueel verder van betekenis zou kunnen zijn.

Voor Elkaar Zwolle biedt al lange tijd hulp voor werkzoekenden. Ook helpt zij mensen die graag ander werk zouden willen doen met haar project JobHulpMaatje. Zo zijn er JobGroups waarin een groep samen op zoek gaat naar antwoorden op vragen als wat wil ik, wat kan ik en hoe kan ik dat bereiken? Als er behoefte is aan een meer individuele aanpak, zet men een JobHulpMaatje in – een getrainde vrijwilliger die de werkzoekende één op één coacht.

Het inloopspreekuur JobTalk wordt op twee plekken gehouden. Op dinsdag vindt het spreekuur plaats van 14.00 tot 16.00 uur in Stadkamer centrum, aan de Zeven Alleetjes. In Holtenbroek sluit JobTalk aan bij het inloopspreekuur van het Digitaal Servicepunt Holtenbroek. Daar kunnen mensen terecht die wat handiger willen worden met de computer, mobiel of laptop. Het gezamenlijke inloopspreekuur is op donderdag van 09.00 tot 12.00 uur in Wijkcentrum Holtenbroek. Het is op de begane grond, aan de Bachlaan in Zwolle.

Deel dit bericht

Bericht auteur: Peter Maat

Geef een reactie