Speelplein Corellistraat

Het speelplein aan de Corellistraat vordert gestaag. Na de voorbereidende werkzaamheden door de Rova hebben de bewoners van de Corellistraat samen wegbelijning aangebracht zodat de kinderen met hun fietsen en andere vervoersmiddelen kunnen “wennen” aan deelname in het verkeer.

ROVA heeft een deel van het groen en een aantal tegels verwijderd en de grond plantklaar gemaakt voor de bouw van een wilgentenen hut. Het is de bouwers gelukt om de hut in een dag te bouwen en het resultaat mag er zijn. Het speelplein is inmiddels nog verder aangekleed met boomstronken (in de vorm van) kinderstoeltjes, een boombank en binnenkort een hinkelpad.

Buurtinitiatief

De bewoners van de Corellistraat waren niet tevreden over het speelplein en hadden ideeën voor een nieuwe inrichting. Die ideeën legden ze voor aan de gemeente Zwolle en nu is het plein bijna geheel ingericht door de bewoners zelf. Het onderhoud nemen de bewoners ook voor hun rekening.

Het idee voor de herinrichting van dit speelplein is ontstaan tijdens burendag waar de bewoners van de Corellistraat ook ieder jaar een mooi feest van maken met samen doen, spelen voor de kinderen en een Amerikaanse Barbecue. Ook werd er gezorgd voor de  gezamenlijke versiering van “hun” hofje aan de Corellistraat.

Kijk voor meer informatie op www.corelliegezellie.nl of op www.zwolle.nl/doemee.

 

Deel dit bericht

Bericht auteur: Peter Maat

Geef een reactie