Sinterklaas 2014: geen intocht, wel een kinderfeestje met kadootjes

Sint 05Ondanks een glasheldere brief van Sinterklaas in de november-editie van deze krant met daaronder de aankondiging van een speciale Sinterklaas Surprise Party op zaterdagmiddag 22 november, stonden er die ochtend om 10 uur een gezin of vijf tevergeefs te wachten op de aankomst van de Sint in Holtenbroek. Hoe gaat dat? Je ziet de brief op pagina 13, maar die lees je niet en de Sinterklaas Surprise Party is op 22-11. Dan is het toch duidelijk: op die dag komt de Goedheiligman aan. Ook van anderen hebben deze mensen niet gehoord hoe de vork dit jaar helaas in de steel zou zitten: geen intocht maar wel een kinderfeestje. Die zes woorden hadden voor alle duidelijkheid boven de brief van Sinterklaas moeten staan!

Stipt om twee uur ’s middags hadden zich al behoorlijk wat kinderen met hun ouders verzameld in de hal van het wijkgebouw. De muziekpiet was er om iedereen welkom te heten. 55 kinderen van 5 tot en met 8 jaar zaten deels verkleed in spanning op de grond van de grote zaal te wachten. Gelukkig liet de Sint zijn schare fans niet lang in spanning. Vanachter de mengtafel liet de muziekpiet een oorverdovend ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht’ door de boxen schallen. Alle kinderen zongen mee en daar kwam warempel Sinterklaas met zijn hoofdpiet en zeven hulppieten waardig van de trap geschreden. Ze zullen wel met de helikopter op het dak zijn geland. De Sint verwelkomde de kinderen op zijn Surprise Party: het zou een bingofeestje worden, want dat is het favoriete spel van Sinterklaas. Samen met de hulpvaardige hulppieten vulden de kinderen de formuliertjes in, nadat er ‘Sinterklaas kapoentje’ was gezongen. De muziekpiet draaide aan het mandje met de ballen en de spanning steeg. Pas iets na half drie was het bingo: twee kinderen hadden een rijtje vol. Allebei dus snel naar voren, want ze mochten een kadootje uitzoeken. Daarna ging het hard met de prijzen en aan het eind kreeg elk kind een eigen presentje van Sinterklaas mee naar huis.

Een geslaagde, knusse en vrolijke middag met een spel, kadootjes, pepernoten en drinken! Fijn dat de Sint en zijn pieten de trouwe Holtenbroekse kinderaanhang niet waren vergeten, hoewel een echte intocht ook geweldig zou zijn geweest, want het zonnetje scheen. Volgend jaar beter, wijkvereniging. Je kunt best al in maart het Grote Kinderfeest inclusief de intocht van Sinterklaas organiseren, lijkt mij. Een emailtje naar Madrid cc aan de gemeente Zwolle en het wijkteam is per slot van rekening zo getypt.

Hier drukken we een aantal foto’s af die Hannie Liefers op de Sinterklaas Surprise Party 2014 heeft gemaakt. Een uitgebreide verzameling vindt u op onze website www.kleurrijkholtenbroek.nl

Deel dit bericht

Bericht auteur: Fenny Gerrits

Geef een reactie