Senioren gezocht voor Burendag om te ontbijten met studenten.

OntbijtU kunt zich tot 19 september opgeven bij Fermate via telefoonnummer: 038 – 468 66 40.

In het kader van de Burendag gaan zo’n 250 studenten van Deltion ontbijten met senioren uit de wijk Holtenbroek. Het is de tweede keer dat er zo’n ontbijt plaatsvindt. Net als vorig jaar gaan studenten ontbijten bij senioren van Fermate en Havezate. Naast deze senioren zoeken we ook senioren die niet verbonden zijn met deze woonzorgcentra. We nodigen ook deze senioren uit om mee te doen met het Burendagontbijt in het Deltion College op vrijdag 26 september om 8.45 uur.

 

Wij zoeken senioren die zin hebben om te ontbijten met de huidige generatie jongeren en te vertellen over wat hun generatie deed toen ze jong waren.

Na het ontbijt is er gelegenheid om een aantal interessante tentoonstellingen te bekijken.                  Er hangen foto’s van Jong Belegen, een jaarlijks uitwisselproject tussen ouderen van Driezorg, het Zonnehuis en Ijsselheem en studenten van Deltion. Tevens zijn er posters met gedichten te zien. Deze gedichten zijn gemaakt in samenwerking met dak- en thuislozen en studenten. Tot slot zijn er oude prentbriefkaarten met afbeeldingen van Zwolle. Het zijn kaarten die al 80 jaar oud zijn.

De ochtend wordt afgesloten met koffie en gebak. Het gebak is speciaal gebakken voor Burendag door de bakkersopleiding van Deltion. Tijdens de koffie wordt het Burenlied gezongen. Dit lied is vorig jaar gemaakt om het buurtgevoel te versterken. Het lied heeft een refrein en twee coupletten. Het is de bedoeling om dit jaar twee coupletten toe te voegen. De tekst wordt gemaakt aan de hand van tweets die de studenten versturen tijdens het ontbijt.

Wij roepen alle senioren in de wijk op om op vrijdag 26 september naar het Deltion te komen om mee te doen aan de Burendag. Een lekker ontbijt, leuke studenten en mooie tentoonstellingen.

Deel dit bericht

Bericht auteur: Fenny Gerrits

Geef een reactie