Schapen weer ontdaan van dikke vacht!

Foto’s: Peter Maat

Schaapscheerdersfeest op de Klooienberg

Tekst: Mark Muller, Foto’s: Peter Maat

Maandag 10 juni, 2de pinksterdag was het weer zover. Het jaarlijkse schaapscheerdersfeest op wijkboerderij de Klooienberg vond plaats. Alle apps die hadden verkondigd dat het zou gaan donderen en regenen hadden het mis, de zon liet zich continu zien en de temperatuur liep aangenaam hoog op.

De dag werd uitstekend bezocht en veelmensen hebben gezien hoe herder Tjitse Terpstra en zijn zoon Roy vakkundig de schapen van onze Zwolse schaapskudde van hun wol hebben ontdaan. Deze wol was trouwens direct te koop. Verser dan dit kan niet!


Behalve het schaapscheren waren er ook activiteiten op en rondom de boerderij waaraan kinderen konden deelnemen. Pijl en boog maken, vachten vilten, zelf pizza’s maken en in kleine oventjes stoppen om daarna het op te eten, popcorn bereiden en meedoen met oer-games waren een aantal van die activiteiten. Alles georganiseerd door de Oerschool van IVN Zwolle.
Men kon een Strippenkaart van 2,50 euro halen om de kinderen hieraan mee te laten doen. Naar schatting zijn meer dan 1200 mensen op deze dag geweest op Wijkboerderij de Klooienberg. De schapen zijn trouwens nog tot november te zien in Zwolle. Afwisselend grazend in Holtenbroek, Westerveldse bos of Stadshagen.

Meer weten over deze schapen? Volg ze op Instagram of op Facebook: Zwolse schaapkudde.

 

Deel dit bericht

Bericht auteur: Peter Maat

Geef een reactie