Foto: Elly Reinink

Politiekids 2.0 – Onze fotograaf exposeert in het hoofdbureau tot 31-8. Komt dat zien!

Foto: Elly Reinink

Perry in de Picture met zijn Politiekids-foto’s (gratis toegang)

“Politiekids 2.0 en verder!” Zo kwalificeerde wijkagent Jack Druppers, de Amsterdamse bedenker van het Politiekids-project, op 31 mei enthousiast de manier waarop er in Zwolle – en dan met name in Holtenbroek – voortvarend vorm aan is en wordt gegeven. Zwolle is niet de enige plek waar Politiekids actief zijn, maar wel bij uitstek de stad waar het project zo uitmuntend uit de verf komt. Uniek dus, en daarom is er nu blijvende hulp uit Amsterdam: een gigantische Politiekids-beer met pet blijft als mascotte in onze mooie stad. Deze geste en de foto-expositie, die de hele zomer door te bewonderen is, onderstrepen het achtenswaardige record van meer dan 100 beëdigde Senior Politiekids in 3 jaar tijd! 

Op de foto (met dank aan Elly Reinink) ziet u onze hoffotograaf Perry van der Ploeg met beer voor een aantal van zijn schitterende foto’s. Vol actie, passie, met Koning en Koningin erop – fantastisch! Kees de Kruijff, teamchef bij de Zwolse politie, en wethouder Nelleke Vedelaar (wijkwethouder van Holtenbroek) openden de expositie in de hal van het hoofdbureau aan de Koggelaan, achter het NS-station. Komt dat allen zien; de toegang is gratis en de foto’s komen prachtig uit in de ruime architectuur van ons imposante Hoofdbureau van Politie.

Politiekids is een project van Politie Zwolle en Travers Welzijn. Sinds 2014 wordt er onder meer samengewerkt met de basisscholen in Holtenbroek, SportService Zwolle, Atletiekvereniging AV PEC 1910, ROC Deltion College, Doomijn, het Rode Kruis en de Brandweer. Binnen Politiekids participeren jeugd, ouders en buurtbewoners. Samen creëren zij een sterk pedagogisch klimaat en gaan jeugddelinquentie tegen. Perry van der Ploeg is vanaf het begin als projectfotograaf bij Politiekids betrokken. In totaal maakte hij wel 5000 foto’s van alle fasen, lichtingen, activiteiten en bijeenkomsten. Mis deze unieke expositie niet!

 

Deel dit bericht

Bericht auteur: Redactie Holtenbroek.com

Geef een reactie