Personeel Driezorg exposeert deze zomer in Woonzorgcentrum Fermate.

De expositie is heel divers. Zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan Woonzorgcentrum Fermate, Händellaan 315 in Zwolle.

Openingstijden: elke werkdag van 09.00 uur tot 21.00 uur, zaterdags tot 12.00 uur.

Expositie  23 mei tot 17 juli.

Tineke van der Meijden
Tineke-v.d.2Ik ben  62 jaar. Ik ben getrouwd met Peter, we hebben 3 zonen, 3 schoondochters en 3 kleindochters en 3 kleinzonen. Geregeld passen we op onze kleinkinderen in Leeuwarden, Rheden en Arnhem.In 1994 zijn we met ons gezin in Zwolle komen wonen vanuit de Achterhoek. Sinds 1994 werk ik in de zorg bij Driezorg, waarvan 15 jaar in de Venus, 3 jaar via Drieflex en nu bijna 1,5 jaar nachtdiensten in de Kievitsbloem.In 1995 heb ik schilderles genomen bij Alex Lindeboom. Hij was onderwijzer en kunstschilder. Hij kon op een leerzame en prettige manier de verschillende technieken van het schilderen met acryl en tekenen met potlood overbrengen. Alex Lindeboom is helaas overleden.In mijn vrije tijd mag ik graag tuinieren en handwerken. Ik houd van muziek en zing sinds de oprichting bij Driezorg Vocaal.

Ria Knol
Ria-Knol,-kikkerIk werk bijna 12 jaar op de Groepsverzorging van de Rivierenhof.Tekenen heb ik altijd al leuk gevonden om te doen. Ongeveer 15 jaar geleden wilde ik toch tekenles, om wat basistechnieken bij te leren. Na 10 lessen werd ons werk beoordeeld en daar kwam ik tot mijn eigen verbazing goed uit. Mij werd aangeraden extra lessen te nemen met pastelkrijt, wat ik heb gedaan. Hiermee werken vind ik erg prettig en deze schilderijen heb ik thuis gemaakt. Ook maak ik weleens schilderijen met acryl verf.Kransen maken van cupcakepapiertjes voelt voor mij ook als een vorm van schilderen.Deze manier heb ik zelf bedacht. Omdat er zoveel soorten cupcakepapiertjes zijn, kun je hier allerlei soorten kransen van maken, wat ik ook weleens heb gedaan voor Pasen. Maar elk thema is hier geschikt voor. En geen krans is hetzelfde. Ook maak ik weleens een krans in opdracht, in een bepaalde kleur of b.v. bij een geboorte. Ik kan me dan creatief heerlijk uitleven om een zo mooi mogelijke krans te maken, waar een ander blij mee is. Dat geeft mij veel voldoening.

Jenny Compagner
Jenny-Compagner1Ik ben Jenny Compagner en ik werk bij Driezorglocatie Berkumstede. Ik werk al ruim 11 jaar in de Facilitaire Dienst. Naast mijn werk heb ik thuis een atelier, waar ik verschillende hobby’s uitoefen.Mijn hobby’s zijn mozaïeken, keramiek en bloemsierkunst. Mozaïeken heb ik mijzelf aangeleerd en voor keramiek heb ik een aantal cursussen gevolgd. Ruim 3 jaar geleden ben ik begonnen met de opleiding Dutch Flower Arrangements aan de Groene Welle; een opleiding waarbij ik bloemwerk kan maken voor rouw, trouw of andere gelegenheden.

Hannie Liefers
uilAls deelnemer aan deze expositie wil ik mij even voorstellen. Mijn naam is Hannie Liefers, geboren in 1955 te Hattem. Sinds 2007 ben ik werkzaam in Woonzorgcentrum Fermate te Zwolle.Vanaf mijn 14e jaar is fotograferen één van mijn favoriete hobby’s. Op die leeftijd kreeg ik mijn eerste simpele fototoestel en gaf mijn vader mij enkele goede aanwijzingen. Later kwam er een spiegelreflexcamera en daar kocht ik allerlei lenzen bij. De laatste 11 jaar fotografeer ik met een digitale compact- en met een digitale spiegelreflexcamera.Ook daar gebruik ik een macro- en een telelens bij. Sinds het bezit van de digitale camera’s ga ik helemaal ‘los’. Tijdens het analoge tijdperk schoot ik een rolletje van 36 foto’s vol gedurende één maand. Nu maak ik soms honderden foto’s per dag. Iedere dag ben ik (al dan niet met de hond) op pad en meestal neem ik de camera mee. Er is altijd wel iets wat ik de moeite waard vind om vast te leggen. Vooral natuur, maar ook toevallige stillevens, landschappen en cultuur. Ik vind het leuk om mijn foto’s te laten zien en dit is mijn 7e expositie. Sinds enkele jaren plaats ik mijn foto’s in een weblog http://hannlie-fotografie.blogspot.com daar komen soms verzoeken uit om mee te werken aan een brochure of een website. Momenteel fotografeer ik 30+ zwangere vrouwen (en later samen met hun baby) ter illustratie van het boek ‘Right time baby’, dat van het Engels in het Nederlands wordt vertaald.

Expositie 18 juli tot 18 september

Cobie Reuvers
Cobie-Reuvers---Stadsgezicht-op-KampenIk woon in Emmeloord.Fotograferen is een passie van me. Eigenlijk gaat er geen dag voorbij dat ik niet ,al is het maar even, met de camera in de hand sta. Ik fotografeer van alles, van macro tot landschappen , van portret tot groep.Maar mijn grootste inspiratiebron is de natuur, de dieren, insecten, de vogels, de planten, bloemen die in elk jaargetijde bijna dagelijks veranderen.  Een aantal jaren geleden heb ik verschillende aquarellen gemaakt. Dit is nog steeds erg leuk om te doen, maar door de fotografie is het momenteel een beetje naar de achtergrond geraakt.

Anja Esajas-Westerveld
Anja-Esajas---KijkdoosjeAl in mijn kindertijd vond ik het leuk om te handwerken.De beginselen van het breien leerde ik van mijn moeder en verder heb ik het één en ander uit handwerkboeken gehaald. Thuis handwerken vind ik fijn, dan kan ik helemaal zelf bedenken wat en hoe ik iets wil maken. Ik houd me vooral bezig met breien en haken, omdat deze technieken al een wereld aan mogelijkheden geven. Een echte handwerkster ben ik nooit geworden vind ik zelf, maar wel een gemotiveerde en gepassioneerde creatieveling. Ik laat me graag inspireren door de ideeën van anderen uit handwerkbladen, of op het internet. Iets namaken of herhalen doe ik eigenlijk nooit. Ik dicht mijn werk graag een zekere kunstzinnigheid toe, maar het dient ook een bepaalde bruikbaarheid te hebben. Het kan gaan om voorwerpen waarmee gespeeld kan worden, of die geschikt zijn voor een seizoenstafereel, maar ook kledingstukken als mutsen en sokken kunnen interessant zijn om te maken. Juist in deze tijd van massaproductie en computers kunnen de oude Nuttige Handwerken nog heel waardevol zijn. De bedoeling van mijn brei- en haakwerk is, dat het uitnodigt tot spel of tot gesprek, misschien wel tot nadenken of tot het zelf doen. De reden van mijn werk is , dat ik er zelf zo van geniet. Dit wens ik anderen ook toe. De expositie in de Fermate is een mooie gelegenheid om een indruk te geven van de boeiende wereld van het brei- en haakwerk.

Aad van Onselen
Aad-van-Onselen---IJsIk ben geboren in 1951 in het Westland. Tot een paar jaar geleden ben ik als onderwijzer werkzaam geweest. In de jaren zeventig heb ik l.o.-tekenen gedaan en een poosje de Koninklijke Academie bezocht. Nadat ik gestopt ben met werken, heb ik het tekenen en schilderen weer opgepakt en volg daarvoor ook weer een cursus.Naast het schilderen doe ik vrijwilligerswerk op het Kinderboekenmuseum. Momenteel woon ik in Den Haag. Omdat ik vlakbij de zee woon en opgegroeid ben, gebruik ik die vaak als onderwerp voor mijn schilderijen. Ik schilder ook landschappen.

Deel dit bericht

Bericht auteur: Fenny Gerrits

Geef een reactie