Omvangrijke politie-actie in Holtenbroek

Gisteren (1 mei) heeft een politiemacht van (naar verluidt) 20 man sterk alle toegangswegen van en naar Holtenbroek afgesloten. In een aantal gevallen zijn passanten aangehouden en zijn hun voertuigen doorzocht en/of is hen om hun ID-kaart gevraagd. Aan het eind van de middag, rond een uur of vier, waren de politiebusjes zichtbaar op een aantal plekken in de wijk. Ook de afrit van de A28 was afgesloten. RTV Oost heeft er uitvoerig over bericht via de app en de website. (www.rtvoost.nl/nieuws) Ook de NOS heeft via de website melding gemaakt van deze gebeurtenis. (http://nos.nl/artikel/642822-grote-politieactie-in-zwolle.html) En ook op Twitter was het een drukte van belang (#holtenbroek).

De persvoorlichter van de politie heeft tegenover een aantal aanwezige persvertegenwoordigers verklaard dat er aanleiding was om te vrezen dat er weer een schietpartij zou kunnen plaatsvinden in de wijk. Zoals we allemaal wel weten, bevindt de harde kern van de overlastplegers zich in Holtenbroek 3. Volgens een anonieme tipgever zou er een groep criminelen in het bezit van wapens vanuit Rotterdam op weg zijn naar dat gebied. Aangezien er op 25 april (vandaag precies een week geleden) ook al een schietincident heeft plaatsgevonden, besloot de politie kennelijk deze tip bloedserieus te nemen. Er zijn geen aanhoudingen verricht en voor zover wij weten hebben zich geen incidenten voorgedaan. Om 20.00 uur is de actie beëindigd. Althans, dat is door de politie gecommuniceerd op dat tijdstip. Toch heeft de politie om tien uur nog een inval gedaan in een woning aan de Schubertstraat. Er is ook daar niets aangetroffen.

Als redactie van wijkkrant Kleurrijk Holtenbroek hebben wij op de avond van de eerste mei besloten de krant alsnog zodanig ‘om te gooien’, dat we dit nieuwsbericht snel konden publiceren. Als bewoners van Holtenbroek zijn wij het meer dan zat dat er steeds sprake is van dergelijke voor de omgeving angstaanjagende criminele voorvallen. Daarbij denken wij niet in de laatste plaats aan de kinderen in onze wijk. Ook voelen wij ons zeer solidair met de mensen die dichtbij de bron van alle ellende wonen. Maar ook de beeldvorming van ons geliefde Holtenbroek lijdt hier erg onder.

Verslaglegging van dit type gebeurtenissen wordt via allerlei kanalen het hele land doorgestuurd. Holtenbroek ‘staat er gekleurd op’. Onze wijk krijgt een rotreputatie en niet alleen stedelijk dus. Als bewoners vinden wij dit onterecht, want het is heel plezierig om te wonen in deze mooie, sfeervolle en groene wijk.

Het is geen leuk gevoel om in je eigen wijk rond te lopen, met zoveel politie op de been. Nog erger was het geweest als er daadwerkelijk weer een geweldsincident had plaatsgevonden. Allemaal niet erg leuk. Maar het is wel ronduit bemoedigend dat de politie zo zichtbaar heeft besloten om het er niet bij te laten zitten. Er waren 20 politiemensen bij deze actie betrokken en dat is niet gering. Hopelijk voelen nu alle mensen in Holtenbroek (ook de direct omwonenden) zich gesteund in de strijd tegen het tuig dat dit veroorzaakt.

Van de redactie

Deel dit bericht

Bericht auteur: Peter Maat

Geef een reactie