Nog één les vol passie door de heer Dienaar

Op 22 april deed de heer Dienaar, wonende in woonzorgcentrum Fermate in Holtenbroek, nog één keer wat hij jarenlang vol passie deed: lesgeven! Zijn publiek? De leerlingen van wijkleerbedrijf Zwolle ‘Zorg voor mekaar’.

In het wijkleerbedrijf in Fermate worden 16 leerlingen opgeleid tot zorghulp en helpende. Een opleiding waarbij ook een stuk persoonlijke verzorging komt kijken, zoals het scheren bij de man.

De heer Dienaar, vroeger leerkracht, verleende graag zijn medewerking door te vertellen hoe je een man moet scheren, waar je op moet letten en ook wat het met iemand doet wanneer hij geschoren wordt. De uitleg vond plaats aan de hand van zijn verzameling scheerapparaten, waarvan er een aantal te zien is in de vitrine van Fermate. Van scheermes naar 1-kops- en later zelfs 3-kops apparaten; vol passie demonstreerde de heer Dienaar het scheren ‘van heel vroeger tot nu’.

De leerlingen waren vol aandacht en hadden ook vragen. ”We kijken nu heel anders naar het scheren en een scheerapparaat.” Wat een les van ongeveer een half uur à drie kwartier moest worden, werd uiteindelijk een bijdrage van ruim anderhalf uur. Een mooie samenwerking waar iedereen, inclusief de heer Dienaar, enorm van heeft genoten.

Deel dit bericht

Bericht auteur: Fenny Gerrits

Geef een reactie