Nationale Diabetes Challenge Bollebieste/ Holtenbroek

diabetes-challengediabetes-challenge2

 

 

 

 

 

Een laagdrempelige manier om mensen met Diabetes in beweging te krijgen. Dat is het doel van de Nationale Diabetes Challenge Bollebieste/ Holtenbroek. Want beweging heeft een positief effect! Het resultaat: ruim veertig mensen met Diabetes die iedere woensdagavond met elkaar wandelen. Met als doel om uiteindelijk de wandelvierdaagse in augustus te gaan lopen.

Wandelen
Zo’n veertig mensen met diabetes zijn door desamenwerking van De BolleBieste Huisartsenpraktijk en Apotheek De BolleBieste, Fysiotherapie Holtenbroek, Huisartsenpraktijk Barkmeyer, Boote en Oosterom, Diëtistenpraktijk Zwolle e.o, Diëtistenpraktijk Cilia Borninkhof, Huisartsen Holtenbroek en SportService Zwolle begonnen met wandelen. Elke woensdagavond maken zij met elkaar, onder begeleiding van 8 personen uit de organisaties, een wandeling op eigen niveau. Dat betekent dat de afstand verschilt van 2 km tot 10 km. Het doel is om uiteindelijk de wandelvierdaagse in augustus te gaan lopen. Maar het gaat om de dagelijkse beweging die mensen maken en het positieve effect wat dit geeft op hun diabetes. Deze wandelingen zijn een laagdrempelige manier om de eerste aanzet tot bewegen te maken.

Enkele reacties van deelnemers:
“Ik had last van mijn benen en als ik zelf ging sporten liep ik te hard van stapel en kreeg ik alleen maar meer last. Nu kan ik het beter doseren en gaat het steeds beter met mijn benen.”

“Het is een positieve groep, hartverwarmend ook dat zelfs de vader van een assistente meeloopt om ons te motiveren!”

Veelal zijn de reacties dat het samen lopen zo gezellig is. Er is saamhorigheid in de groep en er is een groot draagvlak onder de begeleiders vanuit de organisaties. Ook de keuze in afstanden valt goed. Iedereen behaalt de positieve resultaten uit de challenge op zijn/haar eigen manier.

Aanmelden
Aanmelden en meelopen kan nog steeds. De wandelingen worden gemaakt in en om Holtenbroek en starten iedere woensdagavond om 19:30 uur vanaf Fysiotherapie praktijk Holtenbroek (Haydnstraat 4) Voor meer informatie: https://www.nationalediabeteschallenge.nl/zwolsediabeteschallengebollebiesteholtenbroek

Deel dit bericht

Bericht auteur: Redactie Holtenbroek.com

Geef een reactie