Mankato exposeert duurzame kunst in Twistvliettoren

ZWOLLE – Binnenkort exposeert Mankato duurzame kunst in de Twistvliettoren te Holtenbroek. Kunsteducatieproject Mankato is begin mei in het leven geroepen om te laten zien hoe kunst, ecologie en educatie samengaan.

Onderdeel van dit project is een expositie met het thema: Leven met water. Duurzame kunst van verschillende kunstenaars.

In en rondom de Twistvliettoren in Holtenbroek is menig kind op ontdekkingsreis geweest in de afgelopen maanden. Mankato verblijft in de toren en dat betekent aandacht voor de natuur! Mankato bestaat uit bewuste kunstenaars die hun discipline inzetten om aandacht te vragen voor het (water)klimaat. Als bezoeker staat het kunstatelier voor mensen open waar men dagelijks werkt met duurzame materialen. Voor de grote en kleine bezoeker zijn er opdrachten te vervullen die zich concentreren op de natuur. De verrekijker ligt al klaar!

 

Workshops

Mankato verzorgt workshops voor leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs. Deze workshops worden gegeven door  huiskunstenaars en gastdocenten. Zo kunnen de leerlingen bijvoorbeeld kiezen voor een vloeiende workshop over bruisend, kolkend en kabbelend water of de natuurrijke omgeving afspeuren naar objecten om hun eigen drijvende stad mee te bouwen.

Expositie

Op zondag 6 en 13 oktober staan de deuren van de Twistvliettoren wijd open. Speciaal voor deze dagen zijn resultaten verzameld, afgedrukt en geschilderd om de bezoekers een inkijkje te geven in project Mankato. Vanaf 13:00 mag men als (grote of kleine) bezoeker instappen bij de gratis workshop lettering en posters maken. Iedereen is van harte welkom!

De expositie wordt gehouden van 12 uur tot 17 uur ‘s middags aan Holtenbroekerdijk 5 in Zwolle.

 

Deel dit bericht

Bericht auteur: Peter Maat

Geef een reactie