Korfbalvereniging Oranje Zwart neemt voortouw bij geven clinics op Zwolse basisscholen.

Foto: Eigen foto

Na het plaatsen van de eerste Korfbalboom bij basisschool De Ichthus, begin januari van dit jaar gaan een aantal trainers van Korfbalvereniging Oranje Zwart diverse clinics verzorgen op basisscholen in Zwolle. Alle groepen gaan tijdens de reguliere gymlessen, waar een vakleerkracht normaliter de lessen verzorgt, in de maand maart uitgebreid de basisbegrippen van korfbal voorgeschoteld krijgen. Voor deze clinics zal er ondersteuning zijn door SportService Zwolle.

Het doel hiervan is om de basisschoolleerlingen kennis te laten maken met de sport korfbal. De lesstof is afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen.

“Drie jaar geleden zijn wij begonnen om de zichtbaarheid te vergroten met als doel om te groeien”, zegt Kasper Herrewijn, Bestuurslid van Korfbalvereniging Oranje Zwart. “Het doel is om door het vergroten van de zichtbaarheid van deze wedstrijdsport meer kinderen in beweging te krijgen en kennis te laten maken met deze sport. Vanuit alle uitdagende elementen die deze sport in zich heeft en het plezier, komt de groei vanzelf. Dit jaar willen wij doorgroeien naar 300 leden. Inmiddels zijn wij enorm trots op het resultaat dat Thérèse van Vliet, voorzitter van de Werving, met alle betrokkenen gerealiseerd heeft. De groei naar 300 leden is realistisch. De afgelopen 2 jaar zijn wij met 20% gegroeid. Dat is een knappe prestatie.”

Binnenkort staan op het programma: De Sportspektakeldag, clinics op diverse basisscholen in Zwolle, Korfbal Sport van de Maand in april dit jaar, Het Schoolkorfbaltoernooi in mei èn de start van Peutergym bij onze vereniging ook in mei dit jaar.

Een mooi overzicht van deze evenementen vindt u op onze website: https://oranje-zwart.nl/site/actueel/nieuws/oz-groeit-en-bloeit

Deel dit bericht

Bericht auteur: Peter Maat

Geef een reactie