Kerstpakkettenactie kan nog vrijwilligers gebruiken

De organisatie van Kerstpakkettenactie Zwolle is nog op zoek naar vrijwilligers.Op dit moment is vooral bij de winkels in Diezerpoort, Stadshagen, Westenholte en Holtenbroek nog hulp nodig. Maar bij bijna alle winkels in de stad staan nog wel enkele plekjes open. Het vrijwilligersproject maakt 1.750 feestdozen voor onder andere de Voedselbank en dak- en thuislozen. Inmiddels hebben zich 458 vrijwilligers aangemeld.

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 december zijn er inzamelingsacties bij alle Jumbo’s en Albert Heijns in Zwolle-Zuid. De vrijwilligers gaan twee uur in een supermarkt naar eigen keus staan. Ze vragen het winkelend publiek om producten, nemen die in ontvangst en zetten ze in een doos.
Vorig jaar heeft de inzamelingsactie bijna 30.000 producten opgeleverd. Omgerekend betekent dit dat per klus 250 producten met een waarde van 500 euro worden opgehaald. Hiermee kunnen tien kerstpakketten worden gemaakt.

Vrijwilligers kunnen ook samen in een supermarkt staan als vrienden, buren en collega’s. Dat doen bijvoorbeeld de Rotary-Noord Zwolle en de PvdA. Zij hebben elk een supermarkt geadopteerd.

De Kerstpakkettenactie organiseert al sinds 2006 acties. De actie wordt volledig georganiseerd en uitgevoerd door vrijwilligers. Bij de actie komen alle geld en goederen voor de volle 100 procent ten goede aan kerstpakketten. De actie is de afgelopen jaren gegroeid van 350 pakketten in 2012 naar 1.750 pakketten in 2015.

Kijk voor meer informatie en om in te schrijven op op www.kerstzwolle.nl.

Deel dit bericht

Bericht auteur: Fenny Gerrits

Geef een reactie