Huishoudelijke ondersteuning voor 10 euro per uur, iets voor ú?

schoonmaakKrijgt u nu al huishoudelijke hulp van een thuishulporganisatie, maar wilt u nog wat extra hulp in huis? Bent u mantelzorger en wilt u graag ondersteuning bij uw eigen huishouden? Bent u 65 jaar of ouder? Dan is de algemene voorziening voor huishoudelijke ondersteuning voor 10 euro per uur misschien wel iets voor u!

Wat is het?
De algemene voorziening voor huishoudelijke hulp met toelage (HHT) kunt u zelf inkopen voor 10 euro per uur. De gemeente Zwolle legt daar 12 euro bij. Deze ondersteuning koopt u zelf in bij de thuishulporganisatie, zonder tussenkomst van de gemeente.
Het voordeel van de algemene voorziening HHT is dat u een hulp krijgt die in loondienst is bij een organisatie waar zaken goed zijn geregeld, zoals bijvoorbeeld vervanging bij ziekte.
Welke werkzaamheden de thuishulp verricht en hoeveel uren u inkoopt en hoe vaak, dat bepaalt u zelf. Dat kunnen basiswerkzaamheden zijn zoals het opruimen en schoonmaken van de ruimten die u dagelijks gebruikt, maar ook extra werkzaamheden, zoals een grote (voorjaars) schoonmaak of ramen lappen. Net waar u behoefte aan heeft.

Voor wie?
Heeft u (tijdelijk) een beperking, waardoor u uw huishouden niet helemaal zelf kunt organiseren?
Of bent u 65 jaar of ouder? Of zorgt u intensief voor een ander als mantelzorger en kunnen we u ontlasten door ondersteuning bij uw eigen huishouding? Dan komt u in aanmerking voor de huishoudelijke ondersteuning voor 10 euro per uur.Krijgt u al huishoudelijke ondersteuning als maatwerkvoorziening van een thuishulporganisatie via de gemeente Zwolle of het Sociaal wijkteam? Ook dan komt u in aanmerking.U kunt ervoor kiezen deze maatwerkvoorziening te vervangen door de algemene voorziening HHT. Dat kan voor u gunstig zijn, wanneer u voor de maatwerkvoorziening een hoge eigen bijdrage betaalt die afhankelijk is van uw inkomen.

Ook kunt u de twee voorzieningen combineren. De thuishulp verricht de basiswerkzaamheden thuis vanuit de maatwerkvoorziening. De extra werkzaamheden die hier niet onder vallen, koopt u in als algemene voorziening voor 10 euro per uur.

Hoe werkt het?
U kunt direct en heel eenvoudig gebruik maken van deze algemene voorziening en uren inkopen. U neemt daarvoor zelf contact op met de thuishulporganisatie waarmee de gemeente hiervoor een overeenkomst heeft gesloten. U bepaalt in overleg met de organisatie hoeveel uren of hoe vaak en voor welke taken u de huishoudelijke ondersteuning in wilt zetten.

U ontvangt van de organisatie een factuur voor de geleverde uren van € 10,- per uur. De gemeente betaalt de toeslag van € 12,- rechtstreeks aan de organisatie. U betaalt geen extra eigen bijdrage via het CAK zoals bij de maatwerkvoorziening.

Welke thuishulporganisaties?

Carinova
Verian
TSN
Zonnehuisgroep
IJsselheem
Tzorg
De Nieuwe Zorg Thuis
0900 86 62
088 126 31 26
038 425 40 20
038 457 45 74
038 339 44 00
088 002 55 00
0900 235 36 98

Vragen?
Heeft u al ondersteuning van een thuishulporganisatie? Dan kunt u het beste uw vragen aan die organisatie voorleggen. U kunt terecht bij een van de bovenstaande organisaties of bij het Sociaal wijkteam Zwolle, telefoon 14 038. www.swtzwolle.nl

Meer informatie vindt u ook op: www.zwolle.nl/huishoudelijkeondersteuning

Deel dit bericht

Bericht auteur: Fenny Gerrits

Geef een reactie