Eerste netwerkbijeenkomst ’Samen maken we Zwolle mooi’ groot succes.

Somalische-ondernemersOp zaterdag 12 maart was er een netwerkbijeenkomst, georganiseerd door vijf Somalische Ondernemers uit Zwolle, met als doel om een positief tegengeluid te brengen over de voorbeelden in de media dat het niet goed zou gaan met de Somaliërs in Nederland. Somaliërs zijn van nature ondernemers, waar dan ook ter wereld. Als je in Engeland, Amerika, Kenia en Zuid-Afrika kijkt, zijn de Somaliërs de meest succesvolle ondernemers. Dat zien we ook steeds vaker in Nederland. Maar helaas wordt niet over deze doelgroep gesproken of geschreven en daarom willen Abas Ali, Fatima Mohamud, Khadra Mohamud, Liibaan Mohamed en Mina Mahammad een positief tegengeluid laten horen.

Na koffie/thee met cake verplaatsten de ongeveer 30 deelnemers zich rond 14.00 uur naar de zaal, waar ze netwerkbijeenkomstdoor de dagvoorzitter, Ahmed Abdi, welkom werden geheten voor deze eerste, interactieve netwerkbijeenkomst. Hij zette het doel (waarom, waarvoor en waarheen?) en de inhoud van het programma uiteen.

Wethouder Rene de Heer van Economie, Sport en Vastgoed heeft de opening van de bijeenkomst verricht en bedankt de organisatoren voor het initiatief om deze netwerkbijeenkomst te organiseren. Hij licht het belang van ondernemerschap en de mogelijkheden die stad Zwolle biedt aan de ondernemers toe.

Volgens Rene de Heer is het belangrijk voor de ondernemers om niet alleen bij de risico’s stil te staan, maar juist ook aandacht te hebben voor de successen.

Vragen aan de wethouder
Na een korte presentatie van de bedrijven die deze bijeenkomst hebben georganiseerd, was er gelegenheid om vragen te stellen aan de wethouders over allerlei onderwerpen, zoals de rol van de gemeente om het ondernemerschap rond Zwolle te stimuleren.

Ronde tafelgesprek
Deelnemers aan deze bijeenkomst hebben gezamenlijk door middel van een rondetafelgesprek gediscussieerd en van gedachten gewisseld over de diversiteit van ondernemerschap.

De conclusies en aanbevelingen van het rondetafelgesprek waren o.a. dat het nieuwe ondernemerschap een bijdrage levert aan een betere integratie, participatie en het creëert ook rolmodellen voor potentiële nieuwe ondernemers.

Het was een geslaagde dag. Zo kon iedereen op eenvoudige wijze zien én horen wat de deelnemers van de bijeenkomst hadden opgestoken en wat er nog nodig is om samenwerking tussen de bedrijven te stimuleren, door middel van dit soort bijeenkomsten te organiseren.

De organisatoren zijn:

 • Abas Belastingen & Administratieve Services
 • Budle Tolk, Training & Adviesbureau
 • Khadra Catering
 • LII Adviesbureau ’Meer voor Elkaar’
 • Mina Zorg en Facilitaire Dienstverlening& Administratieve Services
  Budle Tolk, Training & Adviesbureau
  • Khadra Catering
  • Lii Adviesbureau “Meer voor Elkaar”
  • Mina Zorg en Facilitaire DienstverleningMina Zorg en Facilitaire Dienstverlening
Deel dit bericht

Bericht auteur: Redactie Holtenbroek.com

Geef een reactie