De Watercorrector in beweging zetten!

Donderdagmidwatercorrector1dag 19 juni wordt een Watercorrector te water gelaten in de Wavinvijver. Alle bewoners van Holtenbroek zijn van harte welkom om de tewaterlating bij te wonen. Op het moment van schrijven is nog niet bekend hoe laat dit gaat gebeuren en hoe het programma eromheen eruit komt te zien. Het laatste nieuws hieromtrent kunt u vinden op www.watervierdaagse.nl.

Water speelt een belangrijke rol in de wijk Holtenbroek in Zwolle. Het aanwezige water in de wijk wordt gebruikt om te vissen en langs te wandelen. Om dit te kunnen blijven doen en plezier te kunnen blijven beleven aan het water, is het van belang dat de kwaliteit van het water in de Wavinvijver goed blijft en dat bijvoorbeeld algenvorming wordt tegengegaan.

Om deze reden heeft de gemeente Zwolle in samenwerking met ARCADIS, Eminent Products en het Deltion College besloten om een nieuwe experimentele methode toe te passen welke ervoor moet zorgen dat algenontwikkeling, stankoverlast en troebel water voorkomen wordt. Dit experiment bestaat uit een drijvend platform genaamd de ‘Watercorrector’ begroeid met een speciaal Aziatisch gras. Door de werking van het zonlicht en de zuiverende werking van het gras wordt de kwaliteit van het water in de vijver gedurende langere tijd in stand gehouden. Daarnaast zorgt het platform voor een beschutte plek voor broedvogels en de vissen in de vijver.

Met dit experiment hopen we een nieuwe, duurzame en bovendien aantrekkelijke manier te vinden om vijvers netjes, schoon en algenvrij te houden. Het platform wordt op 19 juni geplaatst, op de eerste dag van de Water4daagse. De Water4daagse is een initiatief van de Proeftuin Water regio Zwolle. Het project loopt tot en met 10 oktober 2014, de Dag van de Duurzaamheid. De Proeftuin Water is erg benieuwd naar de resultaten van dit project! Nieuwsgierig naar het platform? Kom dan gerust langs bij de Wavinvijver!

De Watercorrector is een initiatief van ARCADIS: www.arcadis.nlen Eminent Products www.eminentproducts.nl

Deel dit bericht

Bericht auteur: Fenny Gerrits

Geef een reactie