De Boomerang Meredith Eluteria Susana

IMG_1631Meredith SusannaDeze maand waren we voor onze rubriek ‘de Boomerang’ in gesprek met Meredith Eluteria Susana. Zij is geboren en getogen op Curaçao en woont nu sinds 4,5 maand in Nederland. Zij wil vrijwilligerswerk gaan doen in Holtenbroek en wil graag iets over zichzelf vertellen.

Meredith is opgevoed door haar vader, haar tante en haar opa en oma. Haar moeder was al vroeg vertrokken, toen Meredith nog een klein meisje was. “Mijn opa had een tuin, waar hij groente in verbouwde die wij konden eten. Ook verkocht mijn opa zijn groente, om zo wat geld te verdienen.

Na de basisschool ging Meredith naar een middelbare school, waar alleen Nederlands gesproken werd. “Daar was ik het lievelingetje van de meester,” vertelde ze. “want ik mocht altijd helpen met schriftjes uitdelen. Wij als schoolkinderen kregen ook schoolmelk en die mocht ik altijd ronddelen in de klas. Deze school was een ETAO, dat betekent Eenvoudig Technisch Administratief Onderwijs en wij leerden daar van alles wat,” vertelde Meredith. “Van die simpele technische dingetjes, maar ook administratief leerden wij de basisvaardigheden. Ik heb daar bijvoorbeeld heel goed blind leren typen. Verder was ik gek op aardrijkskunde en geschiedenis en op technisch gebied vond ik het leuk om aan motoren te sleutelen. Dit was een leuke tijd, ik heb ongeveer 2,5 jaar op deze school gezeten en ik denk er nog met plezier aan terug.”

Rond haar dertiende jaar kreeg Meredith haar eerste vriendje. “In die tijd werd ik ziek, waardoor ik minder goed kon leren. Dat was een moeilijke tijd voor mij.” Toen Meredith van de middelbare school af kwam, is ze gaan werken. “Dit waren administratieve baantjes,” vertelde ze, “en sinds die tijd heb ik bij verschillende bedrijven gewerkt. Daarnaast heb ik ook veel creatief werk gedaan zoals rietvlechten en ik heb met bloemen gewerkt. Dat vond ik erg leuk om te doen.” Meredith heeft drie kinderen en drie kleinkinderen, maar zij wonen allemaal ver weg. Het liefst zou ze op den duur haar kinderen dicht om zich heen willen hebben, om samen een toekomst op te kunnen bouwen.

Meredith is naar Nederland gekomen omdat ze hier graag opnieuw wilde beginnen. “Dat was eerst wel even wennen,” vertelde ze, “want in het begin durfde ik nergens alleen heen te gaan. Dat is nu wel anders, want inmiddels kom ik overal.”

“Tegenwoordig is koken mijn grote hobby,” vertelde ze. “Ik vind het heerlijk om in de keuken bezig te zijn en lekkere gerechten te maken. Voor hoeveel mensen ik moet koken maakt me daarbij helemaal niet uit. Ik vind het ook leuk om bij activiteiten zoals de Wereldkeuken mee te helpen en allerlei gerechten uit de hele wereld te maken. Twee keer per week ga ik naar het wijkcentrum en volg daar onder andere een computercursus. Op donderdag ga ik naar Everia, dat is een activiteit waar regelmatig gastsprekers worden uitgenodigd om vrouwen te leren hoe ze bepaalde dingen aan moeten pakken. Ook zijn we daar samen creatief bezig met activiteiten, zoals bijvoorbeeld bloemschikken.”

Meredith wil graag iets voor andere mensen betekenen. “Ik kom zelf wekelijks naar het vrouwencafé en wil daar in de toekomst graag als vrijwilliger de kinderen opvangen, terwijl hun moeders het gezellig hebben met elkaar. Daarbij zou ik de kinderen graag verhalen uit de bijbel willen vertellen, waarbij ik de kinderen wil laten tekenen. Zelf vind ik het ook fijn om uit de bijbel te lezen. Ik put daar veel kracht uit en ik heb er ook altijd één bij me. Ik hoop genoeg geld bij elkaar te krijgen om mijn kinderopvanggroep op te kunnen zetten. Als het zover is, wil ik zo snel mogelijk gaan beginnen.

Meredith woont in de Aa-landen, maar ze vindt het heel fijn om in Holtenbroek te komen. “Hier wonen mensen uit allerlei landen en iedereen is aardig. Ik vind het leuk om contacten te leggen en ik wil graag voor deze mensen koken en hen gerechtjes uit mijn land laten proeven.”

Meredith is Christelijk, wat heel belangrijk is voor haar. “Ik geloof in eerlijkheid,” vertelde ze, “en ik wil van daaruit andere mensen tegemoet treden. Dat heb ik ook in mijn opvoeding meegekregen. ”Ik haal veel kracht uit het geloof en mijn contact met God bepaalt mijn hele leven.” Meredith houdt van gospelmuziek, want daar haalt ze veel kracht en inspiratie uit. “Ik vind het ook fijn om te dansen, dat geeft me veel energie. Daarnaast vind ik het leuk om dingen mooi te maken. Ik doe ook regelmatig klusjes voor een kerk in Stadshagen, waar ik onder andere de stoelen klaar zet voor een kerkdienst.” Meredith omschrijft zichzelf als een trotse dame, die mensen graag wil samenbrengen. Daarbij wil ze vooral liefde uitstralen in de contacten met anderen.

Deel dit bericht

Bericht auteur: Fenny Gerrits

Geef een reactie