Cursiefje van Janet: “Hebt u dat nou ook?”

stormhaarJe bent naar de kapper geweest een week geleden, zodat er weer goed model in je haar zit en ja hoor, als het zover is: vanavond is het feest, ziet het er uit of je van een fikse boswandeling bent teruggekomen! Nou, eerst maar eens wassen. Maar wat je ook doet, het helpt niets!

Of: In een flits zie je dat je wat laat bent en wil je snel douchen en aankleden, maar helaas: Je hebt een loopneus. En dat schiet niet op.

Je hebt een formulier ingevuld en wilt dat afgeven (je moet toch die kant op), nérgens te vinden en je hebt toch een tijdstip dat je er moet zijn.

Al zenuwachtiger begin je de ene stapel na de andere door te kijken. Nee, dat zijn tijdschriften en dat zijn kranten die ik moet uitzoeken. Zou het dan toch in die stapel liggen?

Uiteindelijk besluit je door de tijdsdruk het formulier maar een andere keer af te leveren. Bij terugkomst zie je dat het al klaarligt, onder de kapstok notabene! Oh, oen!!

Of je moet naar een afspraak en kiest die mooie broek uit. Kleedt mooi af en is echt netjes. In verband met kattenhaar trek je de broek pas op het laatst aan. Oké, alles klaar, alleen die broek moet nog aan. Ja hoor, pats daar gaat de knoop de badkamer door. Wel verdraaid, moet ik opnieuw een broek gaan zoeken. Want, een knoop aanzetten duurt langer.

Mijn ervaring is dat als je goed op tijd bent, alles mee zit: de lift staat er al, je hebt alle verkeerslichten mee, je voelt je net een koning of zo. Alles verloopt vlotjes en naar wens. Maar zodra je denkt: “och, ik heb nog even de tijd, ik kan nog wel even een wasje ophangen,” gaat het fout hoor.

U bent gewaarschuwd!

Deel dit bericht

Bericht auteur: Peter Maat

Geef een reactie