Corellistraat heeft boomtuintjes, hinkelpad en verkeersplein in één buurtspeeltuin

Bron: Weekblad de Peperbus

De buurtspeeltuin aan de Corellistraat in Holtenbroek krijgt een opknapbeurt. Na goedkeuring van de gemeente voor de nieuwe inrichting zijn de bewoners inmiddels begonnen met het beschilderen van een verkeersplein en hinkelpad.

Vanessa Sahetapy van het Wijkservicepunt Noord van de gemeente Zwolle: “Tijdens burendag vorig jaar heeft een aantal bewoners van de Corellistraat met elkaar besproken hoe het speelpleintje anders ingericht zou kunnen worden. Hun ideeën zijn best uniek, want een verkeersplein hebben we nog niet in Zwolle. Zo leren kinderen spelenderwijs de verkeersregels.”

De boomtuintjes op het plein zijn inmiddels door de bewoners ingericht en het verkeersplein is geschilderd. Als de rest van het schilderwerk klaar is wordt het plein aangekleed met een boombank, een wilgenhut en boomstronken. Vanessa Sahetapy: “Een speeltuin is altijd een ontmoetingsplek voor omwonenden. Terwijl de kinderen aan het spelen zijn, kunnen volwassen elkaar straks ontmoeten op de nieuwe boombank of in het hoekje met de boomstronkzitjes.”

De bewoners gaan het plein zelf onderhouden. “Dit is ‘hun plein’. Nu ze het zelf hebben ingericht voelen ze zich er ook verantwoordelijk voor. De afspraak dat zij het zelf onderhouden, is dan ook geen enkel probleem voor hen”, aldus Vanessa.

De gemeente en Rova ondersteunen de bewoners met materiaal, een bijdrage en een beetje hulp voor het grove werk zoals het weghalen van tegels en het snoeien van het stuk gemeentegroen.

De opknapbeurt van het speelplein aan de Corellistraat is een voorbeeld van bewonersinitiatieven in Zwolle. Meer voorbeelden staan op www.zwolle.nl/doemee. Op die pagina staat ook informatie over het voorleggen van ideeën aan het team van het Wijkservicepunt, ook in andere stadsdelen.

Deel dit bericht

Bericht auteur: Peter Maat

Geef een reactie