Bewoners Holtenbroek planten een boom om Gerard Ballintijn te herdenken

Op woensdag 15 maart organiseren een aantal buurtbewoners van Holtenbroek in samenwerking met de Gemeente het planten van een walnotenboom om hiermee Gerard Ballintijn te gedenken.
De boom wordt geplant op een plekje dat Gerard zelf heeft uitgekozen, op het grasveld tussen het wijkcentrum en de kerk.

Tot nu toe staat het volgende gepland. Om 13:00 uur begint het. Wethouder Nelleke Vedelaar doet een kort verhaal, een klas kinderen van de vrije school zingt iets. Daarna is de bedoeling dat mensen ‘symbolisch’ 1 van de aanwezige schoppen kunnen pakken en wat grond in het gat rondom de boom gooien. Wij gaan de ‘wagen van Stadshagen’ gebruiken waar we statafels en mogelijk partytenten uit kunnen halen om op te zetten. Afhankelijk van het weer. Koffie en thee zal aanwezig zijn. (Het is nog niet bekend of we het in het wijkcentrum doen of op de plek rondom de boom.) 
Voor zover het kan is het ‘informeel’, Gerard wilde ook geen bordje bij de boom en er zijn geen ‘officiële’ uitnodigingen verstuurd.

Mark Muller en Peter van de Maat

Deel dit bericht

Bericht auteur: Redactie Holtenbroek.com

Geef een reactie