Bestuur Wijkfonds Holtenbroek draagt stokje over

Waarschijnlijk vindt de overdracht van de bestuursfuncties van het Wijkfonds begin juli plaats. Omdat we de lezer graag willen informeren over de wisseling van de wacht, vroegen we de dames in kwestie om een groepsinterviewtje. Op een zonnige aprilmiddag verzamelden we ons ten huize van mevrouw Alie Ettema, die een prachtig appartement bewoont in Fermate. Zij is al lange tijd bestuurslid (secretaris) van het Wijkfonds en legt haar functie neer. Ook mevrouw Corrie Brettschneider (voorzitter) legt haar voorzitterschap neer. Het Wijkfonds is al actief sinds 2002 en beide ‘veteranen’ zijn betrokken vanaf het begin. De lijst van projecten waaraan een bijdrage is verleend uit het fonds is indrukwekkend en gevarieerd.

Ik vraag aan welke projecten de dames hun beste herinneringen hebben. Mevrouw Ettema:”Ik vind de Speeltuin (De Regenboog) het leukste project. Zulke prachtige toestellen zijn duur omdat ze aan allerlei kwaliteitseisen moeten voldoen. Ik kijk er vanuit mijn flat op uit en geniet iedere keer weer van de aanblik. Al die kinderen en hun ouders die er gebruik van maken. Heel gezellig en een bijzonder goed doel.” Mevrouw Brettschneider kan moeilijk een keuze maken voor een specifiek project: ”Het is zo heerlijk om mensen een stukje geluk te geven. Ook is het fantastisch om met de aanvragers contact te hebben. Mensen zijn enthousiast over hun project. Het is een genot om met de aanvragers te praten over hun doelstellingen en ideeën. Dat vind ik het mooiste aan mijn inzet voor het Wijkfonds.”

De nieuwe garde, bestaande uit Kittie van Arkens (voorzitter), Rita Steinvoorte (secretaris) en Carla Deijk (penningmeester) zijn ook erg enthousiast over het vooruitzicht om te mogen participeren in het Wijkfonds. Kittie van Arkens, overigens een bekend gezicht in de wijk als vice-voorzitter van wijkvereniging Holtenbroek N.U: ”Het zou doodzonde zijn als het fonds zou worden opgeheven. Het is volstrekt uniek. Welke wijk in Nederland heeft nu een eigen fonds?” Ook Rita en Carla betuigen zich erg enthousiast over de doelstellingen van het Wijkfonds.

In de nieuwe samenstelling zal worden gezocht naar nieuwe adviseurs, die nodig zijn om de verschillende projecten te beoordelen. De huidige adviescommissie blijft voorlopig aan totdat er een nieuwe wordt gevormd. Aspirant-voorzitter Kittie van Arkens geeft aan dat ze al volop bezig zijn om mensen hiervoor te benaderen en ze heeft er het volste vertrouwen in dat het Wijkfonds in het najaar op volle toeren kan draaien.

Een greep uit de projecten die met steun van het Wijkfonds Holtenbroek tot stand zijn gekomen: kindercircus Pavarini (bestaat dit jaar 25 jaar), Drumband Prins Willem-Alexander, de fontein in de vijver bij Fermate, naaimachines voor allochtone vrouwen, verschillende basisscholen hebben steun ontvangen, de shirtjes voor de kinderen die deelnemen aan Jeugdland, verschillende publicaties van het Historisch Centrum Overijssel etcetera.

De aftredende bestuursleden zullen vast veel vrije tijd krijgen na de beëindiging van het bestuurslidmaatschap. Mevrouw Ettema:”Ik hou erg van lezen en heb straks meer tijd voor mijn kinderen en kleinkinderen. Er is dan ook meer tijd om naar Turkije te gaan. Dat is mijn favoriete vakantieland en ik spreek de taal. Dat heb ik geleerd van mijn Turkse buren.” Mevrouw Brettschneider denkt dat er nog voldoende andere klussen overblijven waar zij haar aandacht aan kan wijden, zoals de expositiecommissie (Fermate), de agendacommissie van de gemeente (adviseert over de wijkavonden in Holtenbroek) en de Beweegtuin Holtenbroek.

De nieuwe bestuursleden zijn allen al voor langere of kortere tijd woonachtig in Holtenbroek We sluiten de bijeenkomst af met een oproep voor nieuwe donateurs. Daar zult u wellicht later dit jaar meer over kunnen lezen in Kleurrijk Holtenbroek.

door Fenny Gerrits

Deel dit bericht

Bericht auteur: Fenny Gerrits

Geef een reactie