Aanschuiven bij Harald Geesink

Harald is 47 jaarHarald-Geesink en is geboren en getogen in Lichtenvoorde. Hij heeft verschillende opleidingen gedaan. “Het gaat mij vooral om de uitdaging en het nieuwe dingen leren. Gewoon van alles wat, dat vind ik juist interessant. Ik heb allerlei verschillende interesses en één daarvan is mijn betrokkenheid bij anderen.”

Harald woont nu zeven jaar in Zwolle, waarvan twee jaar in Holtenbroek. Daarvoor woonde hij in Stadshagen. “ Ik hou van de stad; het heeft iets gezelligs en die grootsheid vind ik juist wel fijn. Iedere wijk heeft zijn eigen sfeer. Ik hou vooral van de betrokkenheid van de mensen onderling. Zelf kom Ik uit een dorp en daar trok vooral de gemoedelijke sfeer mij erg aan. In een stad is dat anders, alles is groter en ook de mensen zijn er anders.”

Harald zit altijd boordevol ideeën. “ Op dit moment ben Ik bezig met het ontwikkelen van een plan dat ik wijkgericht wil gaan aanpakken,” vertelde hij. “ Daarbij ben ik in eerste instantie uitgegaan van wat het voor mijzelf zou kunnen betekenen. Het is eigenlijk een kwestie van andersom denken. Je moet altijd eerst nagaan wat het iemand op kan leveren, in plaats van eerst iets in de markt zetten en dan kijken of het werkt.”

“Ik wil graag ideeën en behoeften van mensen uit de wijk gaan verzamelen op een speciaal daarvoor ontwikkelde site. Daarbij heb ik me onder andere laten inspireren door de opzet van marktplaats, maar dan alleen voor Holtenbroek. Op deze site wil ik naast een vraag- en aanbodsysteem van diensten en goederen ook ruimte bieden aan wijkbewoners, waar zij terecht kunnen met hun eigen vragen en ideeën. Ook wil ik graag een actuele agenda aanbieden, zodat iedereen weet wat er in de wijk gebeurt. ”

“ Het moet vooral een interactieve site worden,” vertelde Harald, “ zodat bezoekers gelijk op elkaars vragen en initiatieven kunnen reageren. Het is de bedoeling dat op deze manier de wijkbewoners nader tot elkaar worden gebracht en elkaar gaan helpen. ” Harald hoopt dat er zo mooie buurtinitiatieven zullen ontstaan, waar de hele wijk iets aan kan hebben. “ Deze opzet is in principe alleen voor Holtenbroek bedoeld, ” vertelde hij, “ maar in de toekomst staat het de andere wijken in Zwolle vrij om ook aan te sluiten bij dit concept.”

Om dit idee tot een succes te maken zijn er wel instanties en organisaties nodig die kunnen helpen bij de financiering. “ Daarom lopen er al contacten met het Deltion College, de Gemeente en met Travers. Zij hebben al gezegd dat ze geïnteresseerd zijn en mee willen werken met de ontwikkeling en realisering van dit project. Travers heeft een werkgroep ‘Armoedebestrijding en Sociale Uitsluiting’, waar dit idee goed op aan zou kunnen sluiten. Het zou kunnen helpen om andere mensen te bereiken.”

Harald heeft voor zichzelf alvast een opzetje gemaakt van een voorbeeldsite, hoe het ongeveer zal worden. Maar voor de definitieve vormgeving en inhoud van de site zoekt hij nog mensen. “Het is de bedoeling dat het vooral een toegankelijke site wordt, die iedereen makkelijk kan vinden,” vertelde Harald. “Dan kunnen wijkbewoners elkaar straks op een simpele manier bereiken en gebruik gaan maken van elkaars talenten. Daarbij is het natuurlijk niet de bedoeling dat er misbruik van deze site gemaakt gaat worden.”

Om dit idee te laten slagen, zal er nog wel de nodige bekendheid aan moeten worden gegeven, ” zei Harald. “ Daarom zal er nog een uitgebreide PR campagne volgen. ” Hij wil het bouwen van een definitieve site graag samen doen met andere mensen uit de wijk. Daarom roept hij bij deze iedereen op die gelooft in dit initiatief en die mee wil helpen om deze site tot een succes te maken. ” Dus ben je creatief, heb je ideeën, heb je verstand van vormgeving, meld je dan aan bij het volgende emailadres: haraldgeesink@kkm2.n

 

Deel dit bericht

Bericht auteur: Fenny Gerrits

Geef een reactie