2015: welkom in een nu al gedenkwaardig jaar!

vuurwerk-HoltenbroekNu al, zult u zeggen? Zeker weten! Nog voor de feestdagen hebben namelijk de laatste nieuwe bewoners van de Holtenbroekse Muziekwijk de sleutels van hun appartement of woning gekregen. Aanvankelijk was januari de planning en in bouwperspectief is dat een uiterst gedenkwaardige prestatie. Hulde daarvoor! Om de Grande Muziekwijk-Finale luister bij te zetten plantte woningbouwvereniging SWZ vlak na Sinterklaas drie grote kerstbomen, waarin Muziekwijkers hun wensen konden hangen. Uit alle ideeën, zo lezen we op de website, wordt er samen met de bewoners eentje geselecteerd om daadwerkelijk uit te voeren. We houden u op de hoogte van de vorderingen vanuit dit memorabele slotakkoord van de oplevering van onze Muziekwijk.

Oude bomen weer thuis
Begin december werd in de Muziekwijk de laatste grote lindeboom teruggeplaatst: een kanjer van wel 28.000 kilo, die gezien het huidige Holtenbroekse klimaat vol vertrouwen zijn eerste nieuwe lente tegemoet kan zien. De afgelopen jaren is dat met in totaal 18 grote bomen gebeurd, die in verband met de bouw tijdelijk moesten worden verplant. De tijd mag dan vliegen, Holtenbroeks historische bebossing blijft glorierijk bestaan! De laatste Muziekwijkwoningen gingen als warme broodjes over de toonbank. De hele geplande voorraad was ruim voor oplevering verhuurd en verkocht, dus Holtenbroek is super populair en dat is volkomen terecht.

Historisch Holtenbroek
Gedenkwaardig is ook de volgende feitenreeks. Precies 45 jaar geleden was Holtenbroek 1 volop in aanbouw. Een mooie foto daarvan vindt u op Internet, in de beeldbank van het Historisch Centrum Overijssel. Inmiddels hebben alle oude flats plaatsgemaakt voor de fraaie nieuwbouw van vandaag. winterse-KlooienbergAankomende zomer is het ook alweer 50 jaar geleden dat het eerste kleinvee naar jeugdboerderij De Klooienberg kwam: in 1965. A propos, heeft u interesse in werkelijk unieke sfeerbeelden van De Klooienberg uit 1950, een volle pensioenleeftijd geleden, toen Holtenbroek nog niet op de tekentafel lag, ga dan naar http://beeldbank.historischcentrumoverijssel.nl. Zoek ze daar op, bewerk ze, print ze uit en geef ze een mooi plekje! In uw nieuwe of al jarenlang vertrouwde huis in Holtenbroek. Ikzelf heb al even snel een tekening gemaakt van een winterlandschap dat we tot op heden zo node hebben moeten missen.

Deel dit bericht

Bericht auteur: Peter Maat

Geef een reactie