Klooiproat

Facebook Posts

dinsdag januari 15th

Wijkboerderij de Klooienberg

Wauw, beversporen heel dichtbij!

RTV Focus Zwolle
Er zijn bevers gesignaleerd bij het Zwarte Water in de buurt van het Westerveldse Bos. Vaar je even mee om de knaagsporen 🍃🌳te bekijken?
... Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

vrijdag januari 11th

Wijkboerderij de Klooienberg

Wil je ook een kijkje nemen in de Twistvliettoren? Vanavond van 18:00 uur tot 20:00 uur. Kun je direct kennismaken met verschillende initiatieven, die variëren van duurzaamheid tot kunst.

Tot straks!🌊Water & Participatie...
Misschien niet direct de meest “logische” combinatie. 🧐
Toch gaat het gebeuren! Vandaag was namelijk de officiële aftrap van de Twistvliettoren in samenwerking met Waterschap Drents Overijsselse Delta , de Gemeente Zwolle, wij en betrokken bewoners. Samen aan de slag met de opgave water en klimaat.
... Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

dinsdag januari 8th

Wijkboerderij de Klooienberg

Woeste golven vandaag op het Zwarte Water. Loop je vandaag over de dijk, pas op dat je niet wordt weggeblazen!

Het hoge water laat helaas ook iets van de rommel achter dat vanaf de binnenstad aan komt drijven. Vorige week was bij het hoge water meer dan 2700 stukjes plastic in 1 nacht aangespoeld! Hoeveel drijft er dan wel niet door, immer gerade aus?

Wil je bijdragen aan mooie en schone oevers in Zwolle? Kijk eens op Verpakkingsvrij . (een initiatief van de ROVA) Steeds meer winkels in Zwolle sluiten zich hierbij aan en geven de mensen de mogelijkheid om verpakkingsvrij te kopen.
Of check het instagramaccount #onverpakt voor tips en suggesties.

#mooischoon #recycle #natuurindestad #klooienberg #zwartewater #zwolle #verpakkingsvrij #hoeftnietingewikkeld #rova #reuse #kleinbeginnen #stapvoorstap #stadshagen #holtenbroek #zwolsegrachtenBenieuwd wat het Zwarte Water achterlaat als ze buiten haar oevers treedt? 10 Dagen geleden was de oever bij de Uiterwaard nog schoon. Afval vanuit de Zwolse grachten => 7 vuilniszakken met in totaal 2714 stukjes afval (Merendeel klein plastic, van 2 cm in oppervlakte tot een vuilniszak) , 8 blikjes, 18 plastic flesjes, 18 plastic bekers, 13 flessen van glas,16 Nescafe Espresso's en 5 Mcdonalds bekers. Die 2714 stukjes zijn getallen waar je van gaat duizelen. 🙁

Op de plattegrond hebben we aangegeven waar het meeste gevonden wordt. Wat opvalt is dat op 1 stuk 900 stukjes worden gevonden. Ongeveer tegenover het Zwolle IJsselkanaal.

Hoeveel stroomt er wel niet door richting het IJsselmeer?

Goede nieuws: Steeds meer mensen maken gebruik van Verpakkingsvrij winkelen in Zwolle 🙂

#afvalhoortnietinhetwater #recycle #stopmetplastic #mooischoon #zwolsegrachten #zwolle #holtenbroek #uiterwaard #uiterwaardklooienberg #uiterwaardholtenbroek #trashhunters #metenisweten #zwartewater
... Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

vrijdag januari 4th

Wijkboerderij de Klooienberg

Woensdag 9 januari laatste kans 😊! regram @rtvfocuszwolle
Kerstbomenactie in Holtenbroek!
#kerstbomen #zwemmen #holtenbroek #stempelactie
... Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

maandag december 31st

Wijkboerderij de Klooienberg

We bakken tot 16u. weer heerlijke oliebollen voor 60ct per stuk. ... Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

maandag december 10th

Wijkboerderij de Klooienberg

Goedemorgen! ... Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

vrijdag december 7th

Wijkboerderij de Klooienberg

Zin om er zondag even uit te gaan? Op de Eemhoeve in de Aa-landen wordt een kerstmarkt gehouden met leuke kinderactiviteiten!Kerstmarkt aanstaande zondag 9 dec. van 11-15 uur
Ook kerstbomen te koop!
diverse activiteiten voor kinderen o.a. Springkussen, broodjes bakken op houtvuur, knutselen
Van harte welkom!
... Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

dinsdag december 4th

Wijkboerderij de Klooienberg

De vergadering 'Natuurlijk in de Uiterwaard' van het wijkbewonersparticipatieproject was dit keer in het brugwachtershuisje. U weet wel, dat rode (of is het nou oranje?) markante gebouw bij de Twistvlietbrug.

Niet alleen wijkbewoners maar ook vertegenwoordigers van Gemeente Zwolle en Waterschap Drents Overijsselse Delta waren aanwezig.

Ook meedenken hoe dit gebied wordt ingericht? Of een goed idee om te laten zien dat de weide vrij toegankelijk is? Mail naar klooienberg@travers.nl en doe mee. Direct de kans om een keer in dit unieke gebouw te vergaderen!

Het gebouw heeft trouwens de naam #twistvliettoren gekregen. Dat je het maar even weet 😉

#natuurindewijk #water #zuinigmetwater #levenopdedijk #dijkverzwaring #uiterwaardholtenbroek #wijkbewonersparticipatie #holtenbroekheefthet #kansen #vrijwilligers #paddenpoel #twistvlietbrug
... Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

donderdag november 22nd

Wijkboerderij de Klooienberg

Weten jullie het nog? Iets meer dan een jaar geleden is de monumentale populier omgewaaid. Wij hebben dankzij Stichting Wijkfonds Holtenbroek sleutelhangers van het hout laten maken bij Binthout. Wil je ook een aandenken van de boom, dan kun je die voor 1 euro bij ons kopen. Van de opbrengst laten we vogelnestkastjes maken die we in de wijk ophangen!
#holtenbroek #klooienberglaan #holtenbroekerdijk #populier #omgewaaid #storm Wijkorganisatie Holtenbroeknu Holtenbroek.com Wijkservicepunt Noord Gemeente Zwolle Travers Welzijn
... Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook