Klooiproat

Facebook Posts

dinsdag november 13th

Wijkboerderij de Klooienberg

Vandaag waren een aantal kinderen van Doomijn Kinderopvang , locatie klooienberglaan getransformeerd tot Junior Natuurbeheerder! Met vereende krachten werd het pas gemaaide riet verzameld en naar een plek bij de boerderij gebracht.
(of belandde als dak bij een net gebouwde hut in de wilgen)

Een strook van 3 meter breed langs het Zwarte Water is gemaaid. Waarom maaien en stengels afvoeren? Op die manier blijft de grond arm en verruigd het rietland niet tot bos. Rietland trekt een hele andere biotoop aan dieren aan. Mee eens dat dat een verrijking van de uiterwaard is?

#wijkboerderij #natuureducatie #natuur #uiterwaard #holtenbroek #lekkerbezigzijn #juffenhebbenergeenomkijkennaarintheoriealsdekinderenbezigzijn #buitenspelen
#huttenbouwen #wilgen #rietland #rietkraag #natuurindestad
... Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

woensdag oktober 31st

Wijkboerderij de Klooienberg

Bingo! Word je blij als je dit hoort? Dan kun jij zomaar de #vrijwilliger zijn die Wijkboerderij De Eemhoeve Zwolle zoekt voor haar maandelijkse #bingo.Versterking gezocht!
Na de eerste succesvolle editie zijn we op zoek naar mensen die willen helpen met de organisatie!
De volgende Bingo is op 24 november a.s.
Meld je aan via eemhoeve@travers.nl
Delen is fijn!
... Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

dinsdag oktober 23rd

Wijkboerderij de Klooienberg

Wauw wat een leuke actie, die in het voorjaar de bijen echt helpt!! Meedoen dus!Wil jij de bijen ook een handje helpen op jouw schoolplein? Basisscholen, kinderdagverblijven en BSO’s uit Zwolle kunnen zich opgeven voor de bloembollenactie van Groene Loper Zwolle. De 50 biologische bloembollen die zij krijgen, zijn goed voor bijen. Aanmelden kan tot 9 november via NME@natuurenmilieuoverijssel.nl. Deelnemende scholen krijgen er ook een leuke lesbrief bij! Deelname is kosteloos! Meer informatie: https://groeneloperzwolle.nl/bloembollen-voor-bijen-op-het-schoolplein-2/ ... Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

dinsdag oktober 16th

Wijkboerderij de Klooienberg

Inleveren kca, ijzer, plastic, medicijnen, noem maar op? Tot vanavond (dinsdag) 20:00 uur staat de grip-wagen van de ROVA op de parkeerplaats bij winkelcentrum holtenbroek. Nieuwe service, de medewerker daar vertelt je er graag meer over.

#rova #grip #grondstof #hergebruik #holtenbroek #zwolle
... Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

vrijdag oktober 12th

Wijkboerderij de Klooienberg

13 Oktober, herfstbingo in Wijkboerderij de Klooienberg! ... Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

woensdag oktober 10th

Wijkboerderij de Klooienberg

Daar zijn wij het helemaal mee eens 😎Wij zijn nog lang niet klaar met de zomer! ... Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

dinsdag oktober 9th

Wijkboerderij de Klooienberg

Kijk, dit zijn tips waar je wat mee kunt. Ruim je tuin niet op deze herfst. Hier kun je lezen waarom dat goed is!Het is oktober! Er breekt een belangrijke periode voor egels aan. Mogelijk gaan deze maand de eerste egels in winterslaap. Maar dat gaat niet zomaar…

Wanneer temperaturen onder de 10°C zakken gaan egels in winterslaap. Ze brengen hun lichaamsprocessen maximaal omlaag om energie te besparen. Zo kan de hartslag van een egel in winterslaap dalen tot slechts 2-12 slagen per minuut.

Dat gaat helaas allemaal niet zomaar. Voor een succesvolle winterslaap zijn heel wat vetreserves nodig waar de egel de gehele winter op teert. Een egel moet ongeveer 500-700 gram wegen om in winterslaap te kunnen gaan. In deze periode van het jaar zijn egels dan ook volop op zoek naar voedsel. Wil je egels in je tuin een handje helpen door wat bij te voeren, geef dan kattenvoer of (beter nog) speciaal egelvoer. Geef zeker niet meer dan ze in een nacht op krijgen. Een schaaltje water is daarnaast ook goed om neer te zetten. Melk is uit den boze, hier krijgen egels diarree van.

Daarnaast zijn egels druk bezig met het vinden van een geschikte schuilplaats. Dit is dan ook het ideale moment om je egelhuisje klaar te maken! Zorg voor voldoende bedekking met bladeren, takken en aarde. Het liefst laat je je tuin lekker onopgeruimd, en laat je alle herfstbladeren liggen. De egels zullen je dankbaar zijn! Zorg daarnaast uiteraard dat egels je tuin binnen kunnen komen. Een klein gaatje in de schutting van 13x13 cm is al voldoende voor een egel.

Help jij de egel deze winter ook een handje?
... Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

dinsdag oktober 2nd

Wijkboerderij de Klooienberg

Vorige week maandag kwam PvdA Zwolle langs voor een werkbezoek.
Samen pizza's maken en bakken rondom de nieuwe pizza steenoven, praten over de wijk, vertellen over wat er zoal gedaan wordt door vrijwilligers in de uiterwaard en de toekomstplannen daar zo en ideeën uitwisselen hoe je nog beter de verschillende doelgroepen kunt bereiken.

Als klap op de vuurpijl een (eeuwige) roos mogen ontvangen als waardering voor alle mensen die actief zijn in en rondom onze wijkboerderij. Heeft een mooi plekje op de vensterbank gekregen, vol in zicht!
PvdA Zwolle , dank en hopelijk snel tot een volgende keer!
... Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

donderdag september 27th

Wijkboerderij de Klooienberg

Aanstaande zaterdag is het zover, de opening van de buurtkamer Koplopersgroep Elvis Presley Flat en de Buitenbioscoop! Het weerbericht voor aanstaande zaterdag ziet er goed uit. Houden jullie er rekening mee dat het in de avond flink kan afkoelen? Neem een lekker dekentje mee en/of kleed je warm aan. ... Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook